x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata ucraineană se apropie de granițele regiunii Luhansk. Rușii plantează mine și fug

Armata ucraineană se apropie de granițele regiunii Luhansk. Rușii plantează mine și fug

05 Oct 2022   •   11:20
Armata ucraineană se apropie de granițele regiunii Luhansk. Rușii plantează mine și fug

Armata ucraineană se apropie de granițele regiunii Luhansk, afirmă oficiali din Marea Britanie, citați de Reuters. Militarii ruși care se retrag plantează mine, avertizează specialiștii.

Forțele armate ucrainene au avansat până la 20 kilometri dincolo de râul Oskil, în nord-estul regiunii Harkov, în zona de apărare a Rusiei, spre orașul Svatove din regiunea Luhansk, au anunțat miercuri oficiali din Marea Britanie.

„Din punct de vedere politic, este foarte probabil ca liderii ruși să fie îngrijorați de faptul că unități ucrainene se apropie acum de granițele regiunii Luhansk, pe care Rusia a pretins că a anexat-o oficial vinerea trecută", a explicat Ministerul britanic al Apărării într-un buletin de informații.

Ucrainenii ar putea ataca drumul Svatove-Kremina din regiunea Luhansk. În paralel, armata câștigă teren și în Herson, dar militarii trebuie să fie atenți la capcanele lăsate de ruși.

Trupele rusești lasă mine în satele din sudul Ucrainei în timp ce se retrag pe malul vestic al râului Nipru, a anunțat miercuri armata ucraineană.

„Părăsind așezările din regiunea Herson, inamicul minează instalațiile de infrastructură și casele private, interzicând orice mișcare a locuitorilor locali", a anunțat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina