x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Artă stradală semnată de Banksy, pe o clădire bombardată din Ucraina

Artă stradală semnată de Banksy, pe o clădire bombardată din Ucraina

12 Noi 2022   •   21:34
Artă stradală semnată de Banksy, pe o clădire bombardată din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Cunoscutul artist de graffiti Banksy și-a dezvăluit cea mai recentă lucrare, o gimnastă, pe o clădire devastată de bombardamente în Ucraina.

Banksy a postat o poză pe Instagram cu opera de artă care înfățișează o gimnastă, pe un zid din Borodyanka.

Potrivit BBC, picturile murale observate și în jurul capitalei Ucrainei, Kiev, au condus la speculații conform cărora artistul, care și-a păstrat anonimitatea în ciuda celebrității, a fost în țara devastată de război și și-a pus semnătura pe clădirile distruse de bombe.

Banksy a postat trei imagini cu pictura murală a gimnastei pe clădirea devastată de bombardamentele rusești, cu o descriere care spune doar „Borodyanka, Ucraina”.

Borodyanka a fost unul dintre locurile cele mai greu afectate de bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei, imediat după invazia din 24 februarie.

O a doua pictură murală din Borodyanka, care nu a fost confirmată de Banksy, înfățișează un bărbat care seamănă cu Vladimir Putin fiind răsturnat în timpul unui meci de judo cu un băiat. Președintele rus are centură neagră la judo și este un mare admirator al artelor marțiale.

Banksy este unul dintre cei mai faimoși artiști din lume - rămânând în același timp complet anonim.

A devenit cunoscut cu modele șablonate în jurul Bristolului la începutul anilor 1990, iar de-a lungul anilor, lucrările  lui au apărut la Paris, New York și Park City, în Utah.

Descris adesea ca „evaziv” și „secret” de către presă, „artistul de stradă de gherilă” are o mulțime de fani, printre care și celebrități.

În octombrie 2018, cea mai cunoscută lucrare a sa, Girl with Balloon s-a vândut la licitație la Sotheby’s din Londra pentru 1,04 milioane de lire sterline. La scurt timp după finalizarea tranzacției, o parte din pânză a trecut automat printr-un tocător…

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×