x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asalt asupra Capitoliului. Unul dintre atacatori scapă de închisoare

Asalt asupra Capitoliului. Unul dintre atacatori scapă de închisoare

24 Iun 2021   •   12:04
Asalt asupra Capitoliului. Unul dintre atacatori scapă de închisoare

O femeie care a participat la asaltul asupra Capitolului, din 6 ianuarie 2021, a scăpat de închisoare după ce și-a recunoscut vinovăția, scrie AFP. Ea a ajuns la un acord în acest sens cu procuratura, admițând că a intrat ilegal în sediul Congresului SUA în momentul când era recunoscută victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale. 

"Am fost acolo pentru a-mi arăta sprijinul faţă de preşedintele Trump, mi-e ruşine că s-a transformat în violenţă", a declarat Ann Morgan-Lloyd, în faţa unui tribunal federal din Washington.

Ea locuiește în statul Indiana, are 49 de ani, și a venit la Capitoliu în urma declarațiilor fostului șef de la Casa  Albă care a afirmat că alegerile au fost furate. Femeia spune că a stat în clădire 10 minute și nu a comis niciun act de distrugere ori violență. "A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea", a scris aceasta, pe Facebook a doua zi după incidente.

După ce a fost arestată, aeasta a cooperat cu justiția și și-a cerut scuze, motive pentru care procurori au sugerat liberarea ei condițiionată pentru 3 ani, fiiind obliigată să muncească în folosul comunitățiii și să plătească daune de 500 de dolari.

Circa 800 de persoane au fost implcate în incidentele de la Capitoliu, din care 500 au fost identificate și puse sub acuzare. 

 

×
Subiecte în articol: asalt asupra capitoliului