x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinul norvegian a cerut acces la site-ul WikiLeaks în închisoare

Asasinul norvegian a cerut acces la site-ul WikiLeaks în închisoare

28 Iul 2011   •   06:14
Asasinul norvegian a cerut acces la site-ul WikiLeaks în închisoare

Anders Behring Breivik, principalul suspect pentru atacurile de vineri din Norvegia, a avut cateva cerinte neobisnuite in inchisoare. Breivik a cerut mancare speciala, acces la manifestul sau publicat chiar inaintea atacurilor si permisiunea de a intra pe site-ul WikiLeaks, relateaza Sky News. In timpul detentiei in izolare, Breivik nu are acces la televiziune, ziare sau la orice altceva din exterior.

Potrivit Sky News, norvegianul a fost pe punctul de a fi impuscat de politie pe insula Utoya. Ofiterii erau pregatiti sa deschida focul asupra barbatului de 32 de ani, deoarece credeau ca ar putea purta o vesta cu explozibil.

"Situatia era foarte tensionata si ei nu puteau vedea cum este imbracat", a declarat Anders Snortheimsmoen, seful unitatii antiteroriste care l-a arestat pe atacator.

Dupa cateva momente, Breivik s-a predat cu mainile ridicate deasupra capului.

Cele doua atacuri comise vineri in Norvegia - un atentat cu bomba care a vizat cladiri guvernamentale din capitala si un atac armat asupra unei reuniuni a tineretului laburist de pe insula Utoeya, situata in apropiere de Oslo - s-au soldat cu moartea a 76 de persoane, potrivit unui bilant inca provizoriu.

Breivik a fost plasat luni in arest preventiv pentru o perioada de opt saptamani, care poate fi reinnoita, iar primele patru le va petrece la izolare.

×