x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinul norvegian Breivik va fi supus unei noi expertize psihiatrice

Asasinul norvegian Breivik va fi supus unei noi expertize psihiatrice

13 Ian 2012   •   07:12
Asasinul norvegian Breivik va fi supus unei noi expertize psihiatrice

Autorul masacrului din iulie 2011, Anders Behring Breivik va fi supus unei noi expertize psihiatrice. Decizia apartine Tribunalului Oslo, dupa ce o echipa de patru psihiatri a aratat ca norvegianul este in deplinatatea facultatilor mintale, contrar a ceea ce sustineau prima oara expertii in psihiatrie, relateaza AFP.

Astfel, doi noi experti in psihiatrie vor fi numiti pentru a examina sanatatea mintala a extremistului de dreapta, responsabil de moartea a 77 de persoane.

Pe langa analizele pe care psihiatricii vor trebui sa le faca, ei vor "trebui sa caute alte afectiuni fizicie sau psihice care pot explica modul in care functioneaza acuzatul", noteaza sursa precizata.

In luna noiembrie, 2011, doi experti psihiatri madatati de tribunalul din Oslo au conchis ca Anders Behring Breivik sufera de schizofrenie paranoida si este iresponsabil din punct de vedere penal.

Anders Breivik, care a recunoscut ca a ucis 77 de persoane in urma celor doua atacuri din Norvegia, va fi judecat pe 16 aprilie, chiar daca acesta este diagnosticat sau nu cu schizofrenie paranoida. (V.M.)

×