x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Asasinul norvegian Breivik vroia să atace sediile unor instituţii de presă

Asasinul norvegian Breivik vroia să atace sediile unor instituţii de presă

04 Feb 2012   •   12:04
Asasinul norvegian Breivik vroia să atace sediile unor instituţii de presă

Anders Behring Breivik, autorul atacurilor comise in iulie, in Norvegia, soldate cu 77 de morti, intentiona sa atace si redactiile unor institutii de presa. Potrivit televiziunii publice norvegiene (NRK), in cursul pregatirii atacurilor, extremistul de dreapta a analizat posibilitatea de a monta bombe la sediul din Oslo al NRK, precum si la sediile ziarelor VG si Aftenposten din Oslo.

NRK precizeaza ca Breivik considera presa si jurnalistii "tinte de importanta prioritara". Inainte de comiterea atacurilor, Anders Breivik studiase locatiile plimbandu-se cu bicicleta si observand locurile unde jurnalistii stateau la fumat, anunta AFP, citata de Mediafax.

Potrivit NRK, care era tinta principala, Breivik a fabricat doua bombe de 50 - 60 de kilograme pe care dorea sa le livreze el insusi imbracat in uniforma companiei postale Fed-ex.

Anders Breivik a explicat la interogatorii ca a renuntat la acest plan pentru ca atacul armat de pe Insula Utoya i s-a parut mai simplu. Saizeci si noua de persoane au fost impuscate mortal de Breivik pe aceasta insula. Alte opt persoane au fost ucise in atacuri cu bomba comise in centrul capitalei norvegiene.

×
Subiecte în articol: jurnalişti bombe breivik atacuri norvegia