x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac la Biserica Catolică: Încă un episcop a fost arestat în Nicaragua pentru tradare

Atac la Biserica Catolică: Încă un episcop a fost arestat în Nicaragua pentru tradare

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2023   •   10:00
Atac la Biserica Catolică: Încă un episcop a fost arestat în Nicaragua pentru tradare
Sursa foto: Hepta

Nicaragua a arestat un alt episcop catolic. Episcopul Isidro Mora din dieceza Triangulo Minero a fost încarcerat pentru că s-a rugat pentru colegul său episcop reținut, Rolando Alvarez.

Poliția l-a arestat pe episcopul Isidro Mora din dieceza Triangulo Minero, situată de-a lungul coastei nordice a țării din Caraibe, relatează Reuters.

Surse de știri locale, inclusiv Despacho 505 și La Prensa, au relatat că Mora a fost arestat pentru că s-a rugat pentru colegul său episcop reținut, Rolando Alvarez.

În ultimii ani, președintele nicaraguan Daniel Ortega a vizat instituțiile catolice și mulți dintre liderii acestora, inclusiv preoți, pe care i-a acuzat că încearcă să submineze guvernul.

Alvarez, încarcerat, este cel mai proeminent critic al lui Ortega din Nicaragua. El a fost reținut anul trecut după ce a condus adunări în masă și, la începutul acestui an, a fost condamnat la 26 de ani de închisoare pentru trădare, după ce a refuzat să fie expulzat în Statele Unite.

Legăturile oficiale dintre guvernul din Nicaragua și Vatican au fost rupte în acest an după ce Papa Francisc a criticat dur guvernul lui Ortega, catalogându-l drept o "dictatură grosolană" și comparându-l cu regimurile comuniste și naziste din secolul XX.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arestaţi episcopi