x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cibernetic asupra site-ului prezidenţial moldovean

Atac cibernetic asupra site-ului prezidenţial moldovean

12 Apr 2009   •   00:00
Atac cibernetic asupra site-ului prezidenţial moldovean

Site-ul Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău a fost atacat de două ori, în ultimele zile iar într-unul din atacuri este implicată şi o adresă IP din România. Anunţul a fost făcut de Centrul de telecomunicaţii speciale din Republica Moldova, anunţă Mediafax.

Primul atac s-a petrecut pe data de 8 aprilie, la ora 17.55. Centrul de telecomunicaţii speciale a depistat un atac cibernetic masiv (DDoS - Denial of Service), orientat spre blocarea funcţionării resurselor informaţionale ale administraţiei prezidenţiale.

Atacul a fost realizat de unul sau mai mulţi hackeri prin intermediul unei reţele de "botnet". O analiză mai detaliată a dezvăluit faptul că sursa a fost o reţea controlabilă de calculatoare virusate, dislocate în diferite zone ale reţelei de internet.

Cel de-al doilea atac s-a petrecut pe data de 10 aprilie. Atacatorii au transmis un volum enorm de informaţie, 3,5 milioane de cereri de conectare în numai şase minute. De această dată, sursa atacului este o adresă IP din România, localizată în Bucureşti.

×
Subiecte în articol: externe