x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac cu bombă la sediul Ambasadei Spaniei în Libia. Mesajul postat pe Twitter de gruparea Statul Islamic

Atac cu bombă la sediul Ambasadei Spaniei în Libia. Mesajul postat pe Twitter de gruparea Statul Islamic

21 Apr 2015   •   08:30
Atac cu bombă la sediul Ambasadei Spaniei în Libia. Mesajul postat pe Twitter de gruparea Statul Islamic
O bombă a explodat, noaptea trecută, în fața ambasadei Spaniei din Tripoli fără să facă victime, a anunțat pentru AFP o sursă din securitatea libiană. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.
 
"Extremiști aparținând SI au ascuns o încărcătură explozivă lângă un zid exterior al ambasadei Spaniei din Tripoli, provocând pagube materiale clădirii ambasadei și clădirilor vecine", a declarat Issam Naas, un purtător de cuvânt al autorităților de la Tripoli.
 
Filiala libiană a SI a revendicat atacul.

"Soldați ai SI au atacat ambasada Spaniei din Tripoli cu mai multe încărcături explozive", a scris SI pe contul său de Twitter, potrivit AFP, citată de Agerpres.
 
Disputată de miliții, Libia este condusă de două guverne și parlamente ce luptă pentru putere, unul la Tripoli sub controlul coaliției Fajr Libia în cea mai mare parte din vestul Libiei, celălalt în estul țării, recunoscut de comunitatea internațională.

×