x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac la Munchen: Obama promite să acorde sprijin,Hollande îi adresează lui Merkel 'un mesaj personal de susţinere'

Atac la Munchen: Obama promite să acorde sprijin,Hollande îi adresează lui Merkel 'un mesaj personal de susţinere'

22 Iul 2016   •   22:55
Atac la Munchen: Obama promite să acorde sprijin,Hollande îi adresează lui Merkel 'un mesaj personal de susţinere'

Preşedintele american Barack Obama a promis vineri să acorde sprijin Germaniei după ce mai mulţi indivizi înarmaţi au deschis focul într-un mall de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, transmite Reuters.

"Nu ştim exact ce se întâmplă acolo, dar evident că inimile noastre sunt alături de cei care este posibil să fi fost răniţi. Le promitem tot sprijinul de care au nevoie", a declarat Obama, înaintea unei reuniuni la Casa Albă.

La rândul său, preşedintele francez Francois Hollande a adresat vineri seară "un mesaj personal de susţinere" cancelarului german Angela Merkel. Franţa a fost recent ţinta unui atac terorist, la 14 iulie, la Nisa (sud), atentat soldat cu 84 de morţi, aminteşte AFP.

Trei persoane care sunt căutate de poliţie au făcut "cel puţin şase morţi" şi "mai mulţi răniţi" în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen. De asemenea, poliţia a anunţat că suspectează un atac terorist şi autorităţile au instituit "starea specială" cerându-le oamenilor să rămână în locuinţe.

Pe de altă parte, revista germană Focus a relatat, fără să citeze surse, că unul dintre atacatori s-a sinucis în apropierea mall-ului atacat. În acelaşi timp, postul de radio bavarez a anunţat că landul Baden-Wurttemberg a sporit prezenţa poliţiei pe străzi şi a trimis forţe speciale pentru a-i ajuta pe colegii din Munchen.

Ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann este în drum spre Munchen, capitala landului Bavaria (sud-estul Germaniei), a transmis DPA, care aminteşte totodată că centrul comercial de lângă stadionul Olympia a fost deschis în 1972, când Munchen a găzduit Jocurile Olimpice de vară. Mall-ul se află chiar în centrul unei zone rezidenţiale, la două staţii de metrou de stadion.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac armat munchen germania obama merkel