x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac masiv asupra Ucrainei. Kievul susține că a distrus 30 de drone

Atac masiv asupra Ucrainei. Kievul susține că a distrus 30 de drone

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2023   •   10:15
Atac masiv asupra Ucrainei. Kievul susține că a distrus 30 de drone
Sursa foto: Hepta

Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus, miercuri seara, peste 30 de drone, în timpul unui atac rusesc în regiunile Odesa și Mikolaiv, în sudul țării

Forțele rusești vizează în mod regulat regiunile Odessa și Mikolaiv de la Marea Neagră, unde se află infrastructura portuară vitală pentru comerțul maritim.

"Noaptea trecută, au fost lansate mai multe drone de atac" în aceste regiuni, a declarat Natalya Gumenyuk, purtătoarea de cuvânt a comandamentului de sud al armatei ucrainene, referindu-se la "un atac masiv", potrivit AFP.

"Cu toate acestea, activitatea apărării antiaeriene a fost destul de eficientă. Peste 30 de drone au fost distruse. Estimări mai precise vor fi furnizate de forțele aeriene", a adăugat ea.

"Inamicul nu încetează să atace, nu oprește presiunea și căutarea de noi tactici, în special cu ajutorul atacurilor masive", a declarat Natalya Gumenyuk.

Forțele ruse vizează în mod regulat această regiune din sudul Ucrainei cu vedere la Marea Neagră, unde infrastructura portuară este vitală pentru comerțul maritim. Numărul de atacuri a crescut de la abandonarea, în iulie, a acordului privind politica externă și de securitate comună (PESC) a UE.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina drone