x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac sinucigaș cu bombă împotriva bazei Fort Riley, dejucat de serviciile secrete americane

Atac sinucigaș cu bombă împotriva bazei Fort Riley, dejucat de serviciile secrete americane

10 Apr 2015   •   20:07
Atac sinucigaș cu bombă împotriva bazei Fort Riley, dejucat de serviciile secrete americane

Un tânăr american de 20 de ani a fost arestat vineri în Kansas pentru că ar fi plănuit un atac sinucigaș cu bombă împotriva bazei Fort Riley a armatei SUA, "în numele grupării Statul Islamic", a anunțat Departamentul de Justiție, transmit Reuters și AFP.

Bărbatul, John T. Booker Jr., riscă acum închisoarea pe viață pentru că ar fi plănuit detonarea unei mașini capcană în semn de sprijin pentru gruparea islamistă Statul Islamic.

Tânărul, originar din Topeka (statul Kansas, centru), a fost arestat vineri, în timp ce-și finisa planul de a ataca soldați americani pe teritoriul SUA ''în numele grupării Statul Islamic'', potrivit Departamentului de Justiție.

"Fără să știe, materialele utilizate pentru producerea bombei erau inerte", a declarat, fără alte precizări, Barry Grissom, procurorul federal din Kansas într-o conferință de presă în Kansas City.

John Brooker, care va compărea în fața unei curți federale din Topeka, capitala statului Kansas, a fost inculpat pentru tentativă de a utiliza o armă de distrugere în masă și tentativă de a ajuta o organizație teroristă străină.

×