x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul de la Bamako: Cel puțin trei suspecți sunt „căutați intens” de autoritățile din Mali

Atacul de la Bamako: Cel puțin trei suspecți sunt „căutați intens” de autoritățile din Mali

21 Noi 2015   •   11:52
Atacul de la Bamako: Cel puțin trei suspecți sunt „căutați intens” de autoritățile din Mali

Cel puţin trei persoane suspectate de implicare în atacul de vineri asupra hotelului Radisson Blu din capitala statului Mali, Bamako, sunt 'căutate intens', a declarat sâmbătă, pentru AFP, o sursă de securitate maliană.

"Căutăm intens trei suspecţi care ar fi fost implicaţi în atacul de vineri de la hotelul Radisson", a declarat această sursă, care participă la anchetă. Conform unui bilanţ oficial al autorităţilor din Mali, atacul s-a soldat cu 21 de morţi şi şapte răniţi.

Mai mulţi cetăţeni ruşi au fost ucişi în atacul de la Bamako, a anunţat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţiile ruse de presă.

"Putem confirma în această dimineaţă că printre persoanele decedate se află şi cetăţeni ruşi", a declarat ea pentru RIA Novosti, precizând că ministerul va transmite un comunicat atunci când va primi "informaţii fiabile privind numărul şi numele" victimelor ruse.

Ministerul rus de Externe dezminţise vineri după-amiază că printre persoanele decedate în atacul asupra hotelului internaţional Radisson Blu din Bamako s-ar afla şi cetăţeni ruşi.

Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis o telegramă preşedintelui malian Ibrahim Boubacar Keita, pentru a-şi exprima condoleanţele în legătură cu atacul de vineri, a anunţat sâmbătă Kremlinul, potrivit Reuters.

Putin a transmis că este nevoie 'de o cooperare internaţională cât mai extinsă posibil' pentru a combate terorismul global.

În acelaşi timp, şi preşedintele chinez Xi Jinping a 'condamnat cu fermitate' atacul, în care şi-au pierdut viaţa de asemenea şi trei cetăţeni chinezi.

China "va întări cooperarea internaţională, pentru a combate activităţile teroriste violente care lovesc în persoane nevinovate, pentru menţinerea păcii şi a liniştii", a declarat Xi Jinping, conform unei declaraţii citate la televiziunea centrală.

Compania publică chineză China Railway Construction a confirmat moartea a trei dintre angajaţii săi care se aflau în vizită în Mali pentru a discuta despre proiecte de cooperare cu guverne africane.

Alţi patru cetăţeni chinezi au fost salvaţi, conform Ministerului de Externe de la Beijing.

Atacul de la Bamako, ce a presupus o luare de ostatici, a fost revendicat de gruparea jihadistă africană Al-Mourabitoun, apropiată de Al-Qaida şi s-a încheiat prin intervenţia forţelor maliene şi străine.

Sursa: AGERPRES 

×
Subiecte în articol: mali acte de terorism atacul de la bamako