x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri americane asupra unei stații de control și a unor drone Houthi

Atacuri americane asupra unei stații de control și a unor drone Houthi

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   14:15
Atacuri americane asupra unei stații de control și a unor drone Houthi
Sursa foto: Hepta

Statele Unite au efectuat joi dimineața lovituri aeriene împotriva unei stații de control la sol a dronelor și a 10 drone Houthi, a declarat Comandamentul Central al SUA.

„Forțele americane au identificat stația de control la sol a dronelor și dronele de atac unidirecționale în zonele controlate de Houthi în Yemen și au stabilit că acestea reprezentau o amenințare iminentă pentru navele comerciale și navele marinei americane din regiune”, a precizat CENTCOM într-un comunicat, citat de CNN.

Conform acestuia, forțele americane au lovit și distrus ulterior stația de control la sol și 10 drone „în legitimă apărare”.

Acestea sunt cele mai recente dintr-o serie de atacuri asupra armelor Houthi care, potrivit armatei americane, urmau să fie lansate împotriva căilor maritime internaționale și a navelor de război americane din regiune.

Rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Iran, și-au intensificat atacurile asupra navelor din Marea Roșie, despre care spun că sunt o răzbunare împotriva Israelului pentru campania militară din Gaza.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atacuri americane houthi