x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacuri sinucigașe în Bagdad: Cel puțin 26 morți și 90 de răniți

Atacuri sinucigașe în Bagdad: Cel puțin 26 morți și 90 de răniți

15 Ian 2018   •   09:55
Atacuri sinucigașe în Bagdad: Cel puțin 26 morți și 90 de răniți

Bilanţul victimelor dublului atentat sinucigaş, produs luni în centrul Bagdadului, a crescut la 26 de morţi, în majoritate lucrători zilieri, acesta fiind cel de-al doilea atac de acest tip în ultimele trei zile în capitala irakiană, potrivit unor surse medicale.

 

Medicul Abdel Ghani al-Saadi, director general al sănătăţii pentru partea de est a Bagdadului, a informat cu privire la '26 de morţi şi 90 de răniţi'.

'Doi atentatori sinucigaşi s-au aruncat în aer în piaţa al-Tayaran în centrul Bagdadului', a anunţat anterior Saad Maan, purtător de cuvânt al comandamentului comun de operaţiuni, care grupează armata şi poliţia. El informase iniţial despre 16 morţi.

Piaţa al-Tayaran este un important centru comercial din Bagdad şi un loc unde vin lucrătorii zilieri în fiecare dimineaţă în căutare de muncă. Această piaţă a fost vizată de mai multe atacuri, dintre care unele soldate cu numeroase victime.

Mai multe ambulanţe au sosit la faţa locului, unde a fost desfăşurat un dispozitiv de securitate, a relatat un reporter France Presse. Atacul nu a fost revendicat imediat.

În decembrie 2017, Irakul a anunţat 'sfârşitul războiului' împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, alungată din regiunea Bagdadului şi din zonele urbane şi localităţile pe care le controla în Irak. Totuşi, celule jihadiste mai sunt încă active la nord de capitala irakiană, scrie agerpres.

×
Subiecte în articol: atentat Bagdad morti raniti