x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat în Damasc. Mai multe persoane și-au pierdut viața

Atentat în Damasc. Mai multe persoane și-au pierdut viața

02 Iul 2017   •   10:40
Atentat în Damasc. Mai multe persoane și-au pierdut viața

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite duminică dimineaţa în urma exploziei unei maşini capcană la bordul căreia se afla un atacator sinucigaş în estul capitalei siriene Damasc, a relatat televiziunea de stat, care a menţionat că alte două atacuri au fost dejucate, potrivit AFP şi Reuters. 

"Autorităţile competente au urmărit trei vehicule capcană şi au reuşit să facă în aşa fel ca două din ele să explodeze la intrarea în Damasc. Acestea au încercuit a treia maşină capcană în piaţa Tahrir, unde un terorist (aflat la bordul său) a detonat-o, provocând un număr de morţi şi răniţi", a relatat televiziunea siriană, citată de France Presse. 

Potrivit Reuters, care citează de asemenea televiziunea de stat siriană, cele două maşini capcană au fost distruse într-un loc separat în vestul capitalei Damasc.

În schimb, agenţia de presă oficială Sana, care citează o sursă a poliţiei din Damasc, afirmă că "teroriştii au detonat simultan trei vehicule capcană, două pe drumul spre aeroport, iar un al treilea în piaţa al-Ghadir", sectorul Tahrir din estul Damascului. 

"Atentatele teroriste au provocat un (număr) de morţi, precum şi răniţi în rândul civililor, de asemenea şi pagube materiale", a adăugat sursa menţionată. 

"Am auzit focuri de armă în jurul orei locale 06:00 (03:00 GMT) şi apoi a urmat o explozie, al cărei suflu a spulberat geamurile clădirilor din cartier", a declarat pentru AFP Mohamed Tinavi, un locuitor din piaţa Tahrir. 

El a adăugat că a văzut voluntari ai Semilunii Roşii, care se pregăteau să vină în ajutorul a doi militari, precum şi două maşini carbonizate. Deflagraţia a afectat grav un punct de control al forţelor de securitate siriene. 

Damascul a fost ocolit în genere de lupte violente de la începutul conflictului în 2011, dar capitala siriană s-a confruntat cu o serie de atentate sângeroase, ce s-au soldat cu zeci de morţi. 

La mijlocul lunii martie, două atentate sinucigaşe nerevendicate au lovit Damascul în mai puţin de două ore, făcând cel puţin 32 de morţi. Cu cinci zile înainte, un dublu atac, revendicat de filiala Al Qaida în Siria, a lăsat în urmă 74 de morţi. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: damasc atentat