x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENTAT LA BERLIN. Parchetul Federal îşi asumă investigaţia; poliţia verifică un "obiect suspect"

ATENTAT LA BERLIN. Parchetul Federal îşi asumă investigaţia; poliţia verifică un "obiect suspect"

20 Dec 2016   •   00:51
ATENTAT LA BERLIN. Parchetul Federal îşi asumă investigaţia; poliţia verifică un "obiect suspect"

Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a informat că Parchetul Federal şi-a asumat investigaţia tragediei de luni seara dintr-un târg de Crăciun din Berlin, când un camion a intrat în mulţime făcând cel puţin nouă morţi şi mai mult de 50 de răniţi, transmite EFE.

Poliţia din Berlin a informat asupra arestării unei "persoane suspecte" în apropierea evenimentului şi cercetează dacă este vorba de şoferul camionului care a pătruns în zona pietonală lovind vizitatorii târgului.

Însoţitorul acestuia în vehicul, pasagerul din dreapta şoferului, a fost găsit mort la locul incidentului, a adăugat poliţia pe contul său de Twitter.

Tot pe acelaşi cont, poliţia, citată de agenţia DPA, a transmis în urmă cu puţin timp că examinează un "obiect suspect" pe o stradă de lângă locul presupusului atac cu camionul.

Atât primarul Berlinului, Michael Muller, cât şi responsabilul Internelor, Andreas Geisel, au asigurat de la locul tragediei că situaţia se află "sub control" şi au cerut evitarea speculaţiilor.

Potrivit mai multor medii locale, principala ipoteză de lucru a forţelor de securitate se referă la un atentat.

Poliţia berlineză le-a cerut luni seara locuitorilor capitalei Germaniei, prin intermediul reţelelor sociale, să rămână în case şi să evite răspândirea de zvonuri, după ce s-a confirmat că cel puţin nouă persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma intrării unui camion în zona pietonală a unui târg de Crăciun, transmite agenţia EFE.

De asemenea, DPA arată că poliţia germană cere publicului să nu distribuie materiale video cu tragedia de la târgul de Crăciun din Berlin pentru "a proteja viaţa privată a victimelor şi familiilor lor".

Sursa - AGERPRES

×