x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat la Kabul: 7 morţi, 91 de răniţi

Atentat la Kabul: 7 morţi, 91 de răniţi

15 Aug 2009   •   00:00

Atentatul cu maşină-capcană comis sâmbătă în faţa cartierului general al NATO din Kabul s-a soldat cu 7 morţi şi 91 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor afgane.v



Atentatorul sinucigaş a reuşit să treacă de mai multe cordoane ale poliţiei afgane şi să detoneze încărcătura explozivă într-una din cele mai bine securizate zone din capitala afgană, în încercarea de a transmite probabil mesajul că talibanii pot ataca oriunde, comentează agenţia Associated Press.

Incidentul are loc cu doar cinci zile înaintea alegerilor prezidenţiale din 20 august. Militanţii islamişti i-au avertizat pe afgani să nu se prezinte la urne şi au ameninţat că vor comite atentate la secţiile de votare.

Talibanii au revendicat atentatul de sâmbătă, precizând însă că ţinta fusese ambasada Statelor Unite, situată la aproximativ 150 de metri distanţă de cartierul general al forţei militare internaţionale a NATO. Toţi cei şapte morţi erau civili, iar printre răniţi se numără patru soldaţi afgani şi un parlamentar, precizează AFP.

×
Subiecte în articol: externe