x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENTIE! Această companie aeriană își va cântări pasagerii înainte de decolare

ATENTIE! Această companie aeriană își va cântări pasagerii înainte de decolare

13 Aug 2015   •   12:04
ATENTIE! Această companie aeriană își va cântări pasagerii înainte de decolare
Sursa foto: Bychykhin_Olexandr/Getty Images/iStockphoto

Uzbekistan Airways va implementa un nou set de politici de siguranță care va include cântărirea pasagerilor înainte de îmbarcare.
Reprezentanții companiei aeriene au declarat că pasagerilor li se va cere să utilizeze un cântar special înainte de decolare.

„Vom aprecia asistența dumneavoastră și vă mulțumim anticipat pentru ajutorul oferit în soluționarea acestei cerințe!”, se menționează în noua procedură. „Confidențialitatea rezultatelor este garantată.”

Este încă neclar ce se va întâmpla în cazul în care pasagerii vor avea o greutate prea mare, aspectul nefiind precizat în declarație. Anunțul a lăsat locul mai multor interpretări și speculații, existând posibilitatea ca unii călători să nu poată urca la bord, precizează site-ul britanic independent.co.uk.

Samoa Air, companie care opereaza în insulele din Pacific, a fost prima companie care a introdus taxarea pasagerilor în funcție de greutate în anul 2012. Un an mai târziu, 95% din populația a fost declarată, în mod oficial, supraponderală.

Directorul executiv, Chris Langton, declara la acea dată „Avionul poate suporta doar o anumită greutate și pentru acea greutate trebuie plătit”, confirmând importanța factorului „greutate” pentru avioanele de mici dimensiuni.

 

×
Subiecte în articol: Uzbekistan Airways