x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie în Serbia - Condiţii meteorologice nefavorabile

Atenţionare de călătorie în Serbia - Condiţii meteorologice nefavorabile

05 Mar 2015   •   14:07

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Republicii Serbia, cu privire la faptul că pentru data de 5 martie 2015 Institutul de Meteorologie şi Hidrologie a emis o avertizare de cod roşu de ploi pentru partea central-vestică a ţării.

Se estimează că precipitaţiile vor depăşi 60 de litri / mp. Totodată, în partea de sud şi sud-est a ţării se află în vigoare o avertizare de cod portocaliu de ploi.

Pentru data de 6 martie 2015, autorităţile locale au emis o avertizare de cod portocaliu de ninsori pentru jumătatea sudică a Serbiei, precum şi un cod galben de ninsori pentru jumătatea nordică.

În aceste condiţii, recomandăm cetăţenilor români care călătoresc sau tranzitează teritoriul Republicii Serbia, în intervalul 5 – 6 martie 2015, să conducă prudent, să adapteze viteza la condiţiile carosabilului, să aibă autovehiculele echipate cu pneuri de iarnă, să respecte limitele de viteză, iar, anterior efectuării deplasărilor, să se intereseze cu privire la prognoza meteo accesând website-ul http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php?ma_datum=2015-03-05.

Detalii privind starea drumurilor din Republica Serbia, pot fi obţinute accesând pagina de Internet http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români recomandările de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată pe orice telefonul mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

×