x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atotputernicul Putin şi neputinţa în faţa "pedepsei lui Dumnezeu"

Atotputernicul Putin şi neputinţa în faţa "pedepsei lui Dumnezeu"

29 Iul 2010   •   00:00

Temperaturile ridicate ce se menţin de mai multe săptămâni în partea europeană a Rusiei au determinat Biserica Ortodoxă Rusă să invoce tot mai des în ultimul timp "mânia lui Dumnezeu", relatează joi, într-un reportaj din Rusia, publicaţia germană Focus.



"Canicula a transformat un vast teritoriu într-un fel de infern şi aceasta nu este decât răsplata pentru păcatele noastre" - citează Focus cuvintele arhiepiscopului de Nijegorod şi Arzamas Gheorghi.

"Aceste anomalii ale naturii sunt adeseori asociate cu purtarea omului. Dacă poporul rus nu se va căi, canicula nu va fi ultimul nostru dezastru" - adaugă arhiepiscopul rus, citat de Agerpres.

În acest context, publicaţia germană remarcă ironic că în faţa "mâniei lui Dumnezeu" până şi atotputernicul premier Vladimir Putin este neputincios. În această vară fierbinte, nici el nu are nimic bun de oferit ruşilor decât un sfat înţelept şi "pe gratis" - beţi cât mai mult ceai fierbinte. Într-o apariţie televizată, Putin a explicat că băutura caldă favorizează transpiraţia şi astfel se poate evita insolaţia.

Concluzia ziariştilor germani este că dacă preoţii ruşi au dreptate şi canicula este "pedeapsă de la Cel de Sus pentru păcatele oamenilor" atunci logica sugerează că la Moscova s-au acumulat cele mai multe păcate, deoarece în capitala rusă se înregistrează în aceste zile cele mai ridicate temperaturi, de peste 36 grade Celsius.

×
Subiecte în articol: externe