x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au aflat după 56 de ani că fuseseră inversate la naştere

Au aflat după 56 de ani că fuseseră inversate la naştere

de Sînziana Stancu    |    12 Mai 2009   •   00:00

În primăvara anului 1953, două fetiţe se năşteau în acelaşi timp, la spitalul Pioneer Memorial, în oraşul Heppner din statul american Oregon. Una era DeeAnn Angell, din Fossil, iar cealaltă, Kay Rene Reed, din Condon.

Au trecut anii, fetele au crescut, s-au măritat, au făcut copii şi s-au ales şi cu nepoţi. Vara trecută însă Bobby Reed, fratele lui Kay Rene, a primit un telefon de la o femeie în vârstă de 86 de ani, care o cunoştea pe mama lui şi care locuia vizavi de familia celeilalte fetiţe, DeeAnn Angell. Femeia i-a spus lui Bobby că deţine un mare secret, care o apasă şi de care vrea să se elibereze.

VECHEA FOTOGRAFIE
Bobby s-a întâlnit cu Marjorie Angell într-un azil de bătrâni, unde locuia bătrâna. Femeia fusese asistentă medicală la maternitatea unde se născuseră fetiţele şi i-a spus pe şleau că ele fuseseră inversate din greşeală, imediat după naştere, în 1953, de către moaşele care le aduseseră de la baie.

Marjorie nu şi-a dat seama atunci, ci după câţiva ani, când a devenit vecină cu soţii Angell, părinţii lui DeeAnn, iar fata crescuse şi semăna mai mult cu mama şi surorile mai mari ale celeilalte, pe care le ţinea minte din maternitate, când veniseră să o ia acasă pe Kay Rene.

"Kay Rene nu este o Reed. DeeAnn este o Reed", a insistat Marjorie. Bobby a rămas uluit şi i-a spus femeii care îi dezvăluise secretul că e prea târziu şi că îi e frică să mai schimbe trecutul, ca să nu provoace şoc celor două familii. Totuşi, Bobby le-a dezvăluit secretul celor două surori mai mari ale lui, iar una dintre ele şi-a luat inima în dinţi şi i l-a dezvăluit lui Kay.

La început, Kay a fost amuzată, crezând că e o glumă, apoi, uluită. DeeAnn, la fel. Şi-au făcut testele ADN. Kay s-a retras în parcare, singură, cu plicul ce conţinea rezultatul, pe care tocmai îl ridicase de la medic. Nu a avut curajul să îl deschidă pe loc, sperând până în ultima clipă să nu fie adevărat că trăise o viaţă întreagă într-o familie care nu era a ei.

Totuşi, adevărul de care se temea cel mai mult era de ... "99,9%". "Am început să plâng. Mi-aş fi dorit să fiu o Reed... Viaţa mea, nu a fost, de fapt, viaţa mea!", s-a confesat ea unei publicaţii din Oregon. Nici DeeAnn nu a primit cu bucurie vestea. Dar, până la urmă, amândouă s-au resemnat în faţa vieţilor lor "inversate", au devenit prietene bune, îşi spun în glumă "surori", folosind un joc de cuvinte ce aminteşte de inversarea lor în maternitate - "swisters" - dar au rămas în aceleaşi familii în care au crescut, conştiente de faptul că nu mai pot da timpul înapoi.

×
Subiecte în articol: externe