x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia semnează un contract de 1,4 miliarde de dolari pentru modernizarea submarinelor

Australia semnează un contract de 1,4 miliarde de dolari pentru modernizarea submarinelor

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2024   •   19:20
Australia semnează un contract de 1,4 miliarde de dolari pentru modernizarea submarinelor
Sursa foto: Hepta

Australia a anunțat sâmbătă că a semnat un contract pe patru ani în valoare de 1,4 miliarde de dolari cu constructorul de submarine ASC pentru modernizarea submarinelor din clasa Collins ale marinei, scrie Reuters.

Contractul face parte dintr-un angajament al guvernului de a menține flota din clasa Collins cu propulsie diesel-electrică „o capacitate puternică de atac și descurajare”, a declarat ministrul industriei apărării, Pat Conroy.

Contractul va „asigura în mod direct securitatea locurilor de muncă pentru mai mult de 1 100 de lucrători cu înaltă calificare”, lucrările fiind efectuate în orașele Henderson din Australia de Vest și Osborne din Australia de Sud, a mai spus Conroy.

Osborne este locul în care ASC și BAE Systems din Marea Britanie vor construi împreună flota australiană de submarine cu propulsie nucleară, componenta principală a unui pact dintre Marea Britanie, SUA și Australia.

Până la începerea acestor lucrări, șantierul naval este locul în care se efectuează cea mai mare parte a întreținerii flotei existente din clasa Collins.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: australia submarine