x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile americane, îngrijorate că hackerii ar putea deschide uşile închisorilor

Autorităţile americane, îngrijorate că hackerii ar putea deschide uşile închisorilor

de Mediafax    |    05 Noi 2011   •   12:42
Autorităţile americane, îngrijorate că hackerii ar putea deschide uşile închisorilor

Autoritatile federale americane sunt ingrijorate de noile studii care arata ca inchisorile din Statele Unitre sunt vulnerabile la atacuri cibernetice, in conditiile in care hackerii ar putea deschide usile celulelor in vederea unor evadari, relateaza Washington Times in editia electronica.

Biroul Federal al Penitenciarelor este "constient de acest studiu si il ia foarte in serios", a declarat purtatorul de cuvant Chris Burke. El reactiona la cercetarile unor experti care au aratat ca sistemele de securitate din majoritatea inchisorilor americane sunt gestionate de programe de calculator vulnerabile la atacuri.

"Poti deschide fiecare usa de celula, iar sistemul arata camerei de control ca ele sunt toate inchise", a declarat John J. Strauchs, un fost ofiter CIA, care a ajutat la simularea unui atac cibernetic asupra prototipului unui sistem computerizat de inchisoare si l-a descris la o conventie a hackerilor din Miami, saptamana trecuta.

Sistemele de securitate din majoritatea inchisorilor americane sunt gestionate de echipamente computerizate denumite sisteme de control industriale (ICS). Acestea sunt de asemenea folosite pentru a controla centrale electrice, unitati de tratare a apelor si alte infrastructuri critice. ICS a fost vizat tot mai mult de hackeri, deoarece un atac asupra unui asemenea sistem a sabotat programul nuclear al Iranului in 2009.

Un atac ar putea "distruge usile" de la celulele inchisorilor, supraincarcand sistemul electric care le controleaza si lasandu-le deschise permanent, a declarat Strauchs, in prezent un expert care a creat sisteme de securitate pentru zeci de inchisori de stat si federale.

Hackerii ar putea "inchide comunicatiile securizate" prin sistemul inchisorii precum si sistemul de televiziune cu circuit inchis, oprind toate monitoarele, a adaugat el.

×