x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile americane investighează 109 cazuri de hepatită severă la copii, inclusiv cinci decese

Autoritățile americane investighează 109 cazuri de hepatită severă la copii, inclusiv cinci decese

08 Mai 2022   •   17:30
Autoritățile americane investighează 109 cazuri de hepatită severă la copii, inclusiv cinci decese

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA investighează 109 cazuri de hepatită severă la copii, inclusiv cinci decese, pentru a determina cauza, principala linie de anchetă fiind infecția cu adenovirus, a anunțat agenția de sănătate publică citată de CNBC.

Mai mult de 90% dintre copii au fost spitalizați, iar 14% au avut nevoie de transplant de ficat, potrivit CDC. Cazurile care fac obiectul anchetei au avut loc în ultimele șapte luni în 25 de state. Majoritatea pacienților s-au recuperat complet și au fost externați din spital, potrivit CDC.

Mai mult de jumătate dintre copii au avut o infecție confirmată cu adenovirus. Cu toate acestea, oficialii CDC au declarat că nu știu încă dacă adenovirusul este cauza reală. Adenovirusul este un virus comun care, în mod normal, provoacă simptome ușoare de răceală sau de gripă, sau probleme stomacale și intestinale. Nu este o cauză cunoscută de hepatită severă la copiii sănătoși, deși a fost asociat cu boala la copiii cu un sistem imunitar slab.

Vaccinarea Covid-19 nu este cauza îmbolnăvirilor, a precizat dr. Jay Butler, director adjunct pentru boli infecțioase la CDC. Copiii aveau o vârstă medie de doi ani, ceea ce înseamnă că majoritatea dintre ei nu erau eligibili pentru a fi vaccinați. CDC investighează în continuare dacă există vreo asociere cu virusul Covid-19, a spus Butler. Cele nouă cazuri inițiale din Alabama de copii cu hepatită severă nu aveau Covid.

Virușii hepatitei A, B, C, D și E nu au fost găsiți la copii în timpul investigațiilor inițiale, potrivit CDC.

Statele Unite nu au înregistrat o creștere a numărului de infecții cu adenovirus pe baza datelor disponibile, a precizat Butler. Cu toate acestea, Dr. Umesh Parashar, un oficial al CDC, a declarat că SUA nu au un sistem național bun pentru a efectua supravegherea virusului. Butler a declarat că CDC lucrează pentru a-și îmbunătăți supravegherea.

De asemenea, CDC nu a documentat o creștere semnificativă a cazurilor de hepatită la copii sau a transplanturilor de ficat, dar acest lucru se bazează pe date preliminare și s-ar putea schimba, potrivit lui Butler. Cu toate acestea, Marea Britanie - care a alertat prima dată lumea cu privire la această problemă - a documentat o creștere semnificativă, a spus el.

(sursa: Mediafax)

×