x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile chineze sunt nervoase, după ce un hoţ a furat degetul unei soldat de teracotă

Autorităţile chineze sunt nervoase, după ce un hoţ a furat degetul unei soldat de teracotă

19 Feb 2018   •   13:18
Autorităţile chineze sunt nervoase, după ce un hoţ a furat degetul unei soldat de teracotă

Autorităţile chineze au cerut “pedeapsă severă” pentru un bărbat care a furat degetul mare de la o statuie de teracotă expusă în Statele Unite ale Americii, scrie presa de stat din China, citată de BBC.

Statuia în vârstă de 2.000 de ani, care valorează 4.5 milioane de dolari, este una dintre cele 10 împrumutate de Institutul Franklin din Philadelphia.

Michael Rohana a fost acuzat de furt şi de ascunderea unei opere de artă majore, săptămâna trecut, fiind ulterior eliberat pe cauţiune.

Armata de teracotă este una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale Chinei.

Potrivit documentelor oferite de tribunal, Rohana, în vârstă de 24 de ani, participa la o petrecere la Institutul Franklin pe 21 decembrie, când s-a retras în expoziţia soldaţilor de teracotă, care era închisă în acel moment.

Rohana a folosit un telefon mobil şi a făcut o poză cu unul dintre luptători, potrivit publicaţiei chineze Xinhua. Ulterior, acesta şi-a pus mâna pe mâna stângă a războinicului, de unde a rupt un deget. Rohana a pus degetul în buzunar şi a plecat.

Angajaţii muzeului au descoperit că lipseşte degetul cel mare de la o statuie abia pe 8 ianuarie.

Directorul Centrului de Promovare al Patrimoniului Cultural Shaanxi a declart luni că Institutul Franklin a fost "lipsit de grijă" cu statuile, motiv pentru care îl "condamndă puternic". Directorul a mai precizat că va trimite doi experţi în SUA pentru a examina dauna şi pentru a repara statuia, cu degetul recuperat.

×