x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile de la Budapesta vor să modifice controversata lege a mass-media

Autorităţile de la Budapesta vor să modifice controversata lege a mass-media

26 Mar 2013   •   13:07
Autorităţile de la Budapesta vor să modifice controversata lege a mass-media
Sursa foto: col.hou

Şeful autorităţii ungare de reglementare a mass-media va fi numit de preşedintele ţării, şi nu de premier, conform unui amendament adoptat luni de parlamentari la controversata legislaţie privind presa, transmite MTI.

În plus, şeful Consiliului Media nu va mai putea să aibă un al doilea mandat de nouă ani.

Amendamentul a fost conceput pentru a pune în practică un acord între ministrul justiţiei Tibor Navracsics, Uniunea Europeană şi Consiliul Europei. Modificările au fost adoptate cu 258 de voturi 'pentru', 41 'împotrivă' şi 52 'abţineri'. Partidele din coaliţia de guvernământ au votat în favoarea amendamentului, formaţiunea naţionalistă radicală Jobbik a votat împotrivă, în timp ce socialiştii s-au abţinut.

În noul amendament a fost inclusă şi solicitarea ca premierul să ceară opinia şi propuneri din partea profesioniştilor şi a organismelor media pe baza cărora să-şi bazeze decizia.

Legea mass-media adoptată de guvernul condus de Viktor Orban a fost criticată de mai multe organisme şi instituţii europene, dar şi de opoziţia de la Budapesta, care spune că aceasta pune în pericol libertatea presei.

×
Subiecte în articol: legea mass-media