x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile din Mariupol îi acuză pe militarii ruși că au furat ventilatoarele din spitale

Autoritățile din Mariupol îi acuză pe militarii ruși că au furat ventilatoarele din spitale

30 Apr 2022   •   19:45
Autoritățile din Mariupol îi acuză pe militarii ruși că au furat ventilatoarele din spitale
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Mariupol îi acuză pe militarii ruși că au furat ventilatoarele din spitale, utilizate în tratamentul pacienților grav bolnavi, potrivit Sky News.

„Numai în spitalele din Mariupol existau 60 de ventilatoare. Acum, aceste echipamente sunt cele pe care ocupanții ruși le exportă pe teritoriul lor. În loc să își dezvolte medicina, Rusia îi jefuiește pe alții", susțin reprezentanții consiliului municipal din oraș. 

Și edilul localității îi acuză pe ruși de jaf.

„Timp de 8 ani am dezvoltat sistematic fiecare sferă din Mariupol. O atenție deosebită a fost acordată domeniului medical. Dar nu numai că armata rusă ne-a distrus orașul și a ucis peste 20.000 de locuitori din Mariupol, dar a început să jefuiască și ceea ce a supraviețuit. Acesta este un jaf și o crimă de război", a spus primarul Vadym Boychenko.

Cea mai mare parte a infrastructurii civile a fost distrusă de bombardamente. Vladimir Putin a anunțat, zilele trecute, cucerirea orașului-port la marea Azov. În oțelăria Azovstal, aflată la periferie, se mai află baricadați soldați ucraineni și civili. 

×
Subiecte în articol: mariupol ventilatoare