x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile din Taiwan cer ajutorul veterinarilor chinezi pentru a salva un urs panda celebru

Autoritățile din Taiwan cer ajutorul veterinarilor chinezi pentru a salva un urs panda celebru

28 Oct 2022   •   14:33
Autoritățile din Taiwan cer ajutorul veterinarilor chinezi pentru a salva un urs panda celebru
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Taiwan le-au cerut experților chinezi să ajute la tratarea unui urs panda uriaș care s-a îmbolnăvit grav. Solicitarea apare în condițiile în care relațiile dintre Taiwan și China sunt foarte încordate.

Ursul Tuan Tuan a fost dăruit Taiwanului de către Beijing în 2008, alături de partenerul său de reproducere, Yuan Yuan. De la sosirea lor, urșii au devenit atracții uriașe în Taiwan.

Ursul are acum 18 ani și s-a îmbolnăvit grav, iar îngrijitorii de la grădina zoologică din Taiwan suspectează că are o tumoare la creier.

Taiwanul a solicitat ajutorul veterinarilor din China pentru a-l evalua pe Tuan Tuan. Nu este clar când vor sosi veteranii, dar oficialii taiwanezi au declarat că le procesează cererile de viză, potrivit BBC.

Cei doi urși panda au fost donați în timpul unei perioade de relații normale între vecini. Numele lor combinate înseamnă „reuniune" sau „unitate", o referire la dorința Beijingului de a aduce insula sub autoritatea sa. De atunci, relațiile dintre China și Taiwan, pe care Beijingul o consideră o provincie separatistă, s-au deteriorat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: panda taiwan China