x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile egiptene dispun arestarea mecanicilor trenului implicat în coliziunea din apropiere de Alexandria

Autorităţile egiptene dispun arestarea mecanicilor trenului implicat în coliziunea din apropiere de Alexandria

13 Aug 2017   •   16:50
Autorităţile egiptene dispun arestarea mecanicilor trenului implicat în coliziunea din apropiere de Alexandria

Un procuror egiptean a dispus reţinerea mecanicilor trenului implicat în coliziunea fatală de vineri din oraşul egiptean Alexandria, port la Marea Mediterană, soldată cu cel puţin 49 de morţi şi 133 de răniţi, a relatat duminică agenţia de presă MENA, citată de Reuters şi dpa. 

Procurorul a solicitat ca cei doi mecanici de tren şi cei doi asistenţi ai acestora să fie arestaţi pentru 15 zile şi a cerut eliberarea altor câţiva angajaţi ai căilor ferate, potrivit MENA. Unuia dintre mecanici i-au fost recoltate probe de sânge şi de urină pentru a stabili dacă acesta consumase droguri. 

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a cerut o anchetă în acest caz. 

Coliziunea s-a produs în momentul în care un tren de pasageri care venea de la Cairo la Alexandria a intrat într-un alt tren care staţiona într-o gară situată în estul Alexandriei, a anunţat Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă. 

Ministrul transporturilor Hesham Arafat a declarat sâmbătă că sistemul manual de schimbare a macazului a avut o contribuţie decisivă în coliziune. "Indiciile iniţiale arată că această coliziune poate fi atribuită faptului că schimbarea macazului se face manual, dar şi lipsei dezvoltării infrastructurii de-a lungul deceniilor", a explicat Arafat pentru cotidianul oficial Al-Ahram, ediţia în limba engleză. AGERPRES

×