x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertisment ȘOC de la Moscova. Rusia ar putea extinde plățile în ruble și pentru alte produse exportate în UE

Avertisment ȘOC de la Moscova. Rusia ar putea extinde plățile în ruble și pentru alte produse exportate în UE

30 Mar 2022   •   10:54
Avertisment ȘOC de la Moscova. Rusia ar putea extinde plățile în ruble și pentru alte produse exportate în UE

Rusia ar putea extinde plățile în ruble și pentru alte produse exportate în blocul comunitar, potrivit declarațiilor președintelui Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, scrie Reuters.

"Dacă vreţi gaz, găsiţi ruble. Mai mult decât atât, ar fi corect. Acest lucru este benefic pentru ţara noastră, să fie extinse listele de produse care să fie plătite în ruble, pentru a include: îngrăşăminte, cereale, ulei de gătit, ţiţei, cărbune, metale, cherestea, etc", a transmis Viaceslav Volodin, pe o rețea de socializare. 

Afirmațiile acestuia nu sunt oficiale dar Vladimir Putin a spus că plata în ruble pentru gazele naturale reprezintă doar începutul. El a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că țările "neprietenoase" vor trebui să înlocuiască plățile în dolari sau euro cu rubla. 

Statele G7 au respins, zilele trecute, decizia liderului  de la Kremlin. 

Sancțiunile dure impuse de Occident, în contextul războiului din Ucraina, vizează și blocarea a circa 300 de miliarde de dolari din rezervele Băncii Centrale a Rusiei, ceea ce a determinat Moscova să considere că acest lucru înseamnă un război economic declarat de țările occidentale. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia ue ruble