x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avioane CIA - Ancheta europeana

Avioane CIA - Ancheta europeana

de Ana Ilie    |    16 Dec 2005   •   00:00
Avioane CIA - Ancheta europeana

Parlamentul European a hotarat prin vot declansarea unei anchete privind acuzatiile potrivit carora CIA ar fi transportat suspecti de terorism pe teritoriul mai multor tari europene, si in inchisori secrete. Chestiunea a intrunit sprijinul tuturor liderilor de grupuri politice reprezentate in Parlament. Europarlamentarii au convenit ca ancheta sa fie condusa in paralel cu cea a Consiliului Europei, care a stabilit de curand ca acuzatiile "sunt intemeiate". Deocamdata nu se stie cand isi va incepe activitatea comisia parlamentara, este sigur ca mandatul acesteia va fi stabilit in ianuarie.

ELVETIA. Intre timp, si o comisie parlamentara elvetiana a deschis o ancheta privind survolarea spatiului aerian si tranzitul prin Elvetia al unor avioane ale CIA. Investigatorii si-au propus sa afle informatiile de care dispune Guvernul, demersurile initiate de autoritati si eventuala implicare a serviciilor de informatii elvetiene.

Ministerul elvetian al Afacerilor Externe a anuntat recent ca a "intreprins in 2005 mai multe demersuri pe langa autoritatile americane" pe tema presupuselor zboruri CIA, la care nu a primit raspuns. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: externe