x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Baloanele cu gunoaie închid un aeroport din Coreea de Sud, iar o rachetă testată de Phenian a explodat în aer

Baloanele cu gunoaie închid un aeroport din Coreea de Sud, iar o rachetă testată de Phenian a explodat în aer

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2024   •   21:00
Baloanele cu gunoaie închid un aeroport din Coreea de Sud, iar o rachetă testată de Phenian a explodat în aer
Sursa foto: Hepta

Decolările și aterizările pe aeroportul internațional Incheon din Coreea de Sud au fost întrerupte miercuri dimineața timp de aproximativ trei ore din cauza baloanelor cu gunoaie lansate de Coreea de Nord, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului, citat de Reuters.

Un balon a aterizat pe pista de lângă Terminalul 2, iar cele trei piste ale aeroportului au fost temporar închise, a declarat purtătorul de cuvânt.

Mai multe baloane au fost observate în interiorul și în jurul aeroportului, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că aceasta nu a fost prima dată când operațiunile de la aeroport - care se află la aproximativ 40 km de granița cu Coreea de Nord - au fost perturbate.

Întreruperea zborurilor interne și internaționale a avut loc între 1:46 a.m. și 4:44 a.m., iar pistele au fost redeschise.

Volumul de zboruri la acea oră a zilei este de obicei scăzut, dar mai multe zboruri au fost redirecționate, în timp ce plecările au fost amânate cu câteva ore.

Coreea de Nord a trimis sute de baloane cu gunoaie în Coreea de Sud de la sfârșitul lunii mai.

O rachetă testată de Coreea de Nord a explodat în aer

Coreea de Nord a testat miercuri ceea ce părea a fi o rachetă hipersonică în largul coastei sale de est, dar aceasta a explodat în aer, a declarat armata Coreei de Sud.

Racheta a fost lansată din apropierea capitalei, Phenian, a declarat Statul Major Întrunit al Coreei de Sud, citat de Reuters. Ministerul japonez al Apărării a declarat că racheta a zburat la o altitudine de aproximativ 100 km.

Oficiali de rang înalt din Coreea de Sud, Statele Unite și Japonia au avut o convorbire telefonică și au condamnat lansarea ca fiind o încălcare a mai multor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și o amenințare gravă la adresa păcii și stabilității din regiune și nu numai.

Coreea de Nord a lansat ultima rachetă la 30 mai.

Coreea de Nord a criticat săptămâna aceasta desfășurarea unui portavion american la exerciții comune cu Coreea de Sud și Japonia și a avertizat cu privire la o „nouă demonstrație copleșitoare de descurajare”.

Lansarea rachetei are loc la o zi după aniversarea a 74 de ani de la începutul Războiului din Coreea.

(sursa: Mediafax)

×