x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama are ca ţintă eliminarea Al-Quaida

Barack Obama are ca ţintă eliminarea Al-Quaida

27 Mar 2009   •   00:00

Barack Obama va anunţa astăzi o strategie destinată să elimine reţeaua Al-Qaida din Afganistan şi Pakistan. Preşedintele SUA doreşte obiective precise pentru a asigura progrese pe teren, a indicat joi un înalt responsabil american, citat de Agerpres.



Preşedintele Obama va face acest anunţ formal vineri la Casa Albă la 13.25 GMT. "Obiectivul este clar, precis şi realizabil: desfiinţarea şi învingerea Al Qaida şi eliminarea refugiilor sale în Afganistan şi Pakistan", a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului, în legătură cu strategia pe care preşedintele Obama se pregăteşte să o dezvăluie, după două luni de reexaminare a situaţiei în regiune.


Această strategie vizează să stabilească obiective precise pentru Statele Unite şi aliaţii lor în legătură cu Pakistanul şi Afganistanul, pentru a permite eventuale corecturi la jumătate de parcurs, a precizat un înalt responsabil american, citat de AFP. Noua strategie este necesară întrucât operaţiunile americane din ultimii ani în aceste două ţări sunt "în derivă", au afirmat aceşti reponsabili americani. "La şapte ani şi jumătate după 11 septembrie, conducătorii Al Qaida - Osama Ben Laden şi alţii - s-au deplasat din Kandahar, în Afganistan, spre un loc neidentificat undeva în Pakistan. Din acest loc, noi ştim că ei planifică noi atacuri contra Statelor Unite, contra aliaţilor noştri, contra forţelor noastre în Afganistan dar şi contra prietenilor noştri pakistanezi", a afirmat un resposabil. Chiar înainte de a termina reexaminarea sa, Obama a decis să trimită până în vară 17.000 de soldaţi în plus.

×
Subiecte în articol: externe