x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat deconectat de la aparatele care îl ţineau în viaţă, pentru că exista o problemă cu asigurarea de sănătate

Bărbat deconectat de la aparatele care îl ţineau în viaţă, pentru că exista o problemă cu asigurarea de sănătate

19 Feb 2018   •   15:30
Bărbat deconectat de la aparatele care îl ţineau în viaţă, pentru că exista o problemă cu asigurarea de sănătate

Familia unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, afirmă că acesta a murit după ce s-a prăbuşit în deşert, iar doctorii au decis să închidă aparatura care îl ţinea în viaţă, pentru că exista o problemă cu asigurarea sa de sănătate, ceea ce însemna că nu putea plăti pentru îngrijiri, scrie Dailymail.

Adrian King, în vârstă de 39 de ani, un turist din Marea Britanie, a călătorit la Marea Roşie împreună cu o prietenă, când a început să se simtă rău într-un tur pe cămile.

Acesta a fost transportat la spital, unde doctorii l-au diagnosticat cu insuficienţă renală.

Adrian King a intrat în comă şi a fost conectat la aparate care să-l menţină în viaţă. Iniţial, i se oferea dializă, dar medicii au încetat să îi mai ofere tratament lui Adrian King, după ce i-au informat prietena, Nicola Wright, că asigurarea sa de sănătate nu este validă.

Tatăl lui Adrian King, Charles Bumford, în vârstă de 59 de ani, a declarat că a contactat consulatul britanic de 50 de ori, dar nimeni nu a venit să îi ajute fiul.

“Un bărbat de la spital stătea în camera fiului meu şi îmi spunea << asigurarea este nulă – ori plăteşti acum ori opresc aparatele >>”, a spus Charles Bumford. “Nu aveam cele 7.000 de lire pe care mi le cerea. În timp ce ieşea din cameră, a început să oprească aparatele”.

“Am primit o scrisoare de la compania asigurării în care ni se spunea că aceasta este nulă pentru că Adrian nu a declarat că a fost internat în 2015 cu peritonită”, a spus mama bărbatului, Elaine Huxley.

×