x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbatul care a aruncat un ou spre Regele Charles, amendat cu 100 de lire sterline

Bărbatul care a aruncat un ou spre Regele Charles, amendat cu 100 de lire sterline

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   20:40
Bărbatul care a aruncat un ou spre Regele Charles, amendat cu 100 de lire sterline
Sursa foto: Hepta

Un bărbat a fost amendat cu 100 de lire sterline după ce a recunoscut că a aruncat cu un ou în Regele Charles în timp ce acesta se afla în Luton, potrivit Sky News.

Incidentul a avut loc pe 6 decembrie în fața primăriei din Luton. Harry May, în vârstă de 21 de ani, din Luton, a fost acuzat de de tulburarea ordinii publice. Inițial, monarhul a fost îndepărtat din mulțime de către serviciul de protecție, dar a refuzat să părăseacă piața și a continuat să-i salute pe membrii publicului.

Procurorul Jason Seetal a declarat în fața Curții Magistraților din Westminster că May a fost reținut după ce ofițerii l-au văzut aruncând un proiectil spre rege. Un al doilea ou a fost găsit în jacheta lui May

Procurorul a mai spus în fața instanței că, atunci când ofițerii l-au interogat pe May, acesta le-a spus că a aruncat oul „pentru că a crezut că vizita regelui într-un oraș ca Luton, care este o zonă săracă și defavorizată, a fost de prost gust și a vrut să facă o remarcă în acest sens".

El a susținut că nu a avut intenția de a-l lovi pe Regele Charles. Avocatul apărării, Alex Benn, a declarat în fața instanței că May „ține foarte mult la comunitatea locală", dar că „regretă profund" acțiunile sale.

May a fost amendat cu 100 de lire sterline și a fost obligat să plătească 85 de lire sterline pentru cheltuieli.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bărbat regele charles