x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Basarabenii protestează în faţa ambasadei Moldovei în SUA

Basarabenii protestează în faţa ambasadei Moldovei în SUA

11 Apr 2009   •   00:00

Evenimentele desfăşurate în ultima săptămână în Republica Moldova nu au rămas fără ecou peste hotare. Chiar şi la ambasada Republicii Moldova din Statele Unite, mai mulţi manifestanţi s-au adunat astăzi pentru a protesta faţă de regimul comunist de la Chişinău. Câteva zeci de persoane au afişat bannere prin care cereau eliberarea celor arestaţi în ultimele zile. Ei au scandat lozinci anticomuniste şi au transmis mesaje de încurajare moldovenilor.

Şi la Bucureşti au fost organizate săptămâna trecută manifestaţii de susţinere a basarabenilor de peste Prut. Acestea s-au desfăşurat paşnic, mai multe zile consecutive, în Piaţa Universităţii. Tinerii au venit în Piaţa Universităţii, zonă considerată kilometrul zero al democraţiei, cu steaguri tricolore şi cu drapelul Uniunii Europene.

Tinerilor protestatari li s-au alăturat şi trecători cărora manifestaţia din Piaţa Universităţii le-a amintit de decembrie 1989. "Situaţia din Republica Moldova mi-a adus aminte de ce am trăit şi noi şi am venit ca să-i susţinem pe basarabeni", a declarat, Doina Petrov, în vârstă de 60 de ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: externe