x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bataia e rupta din Rai! Papa Francisc este de acord cu altoirea copiilor

Bataia e rupta din Rai! Papa Francisc este de acord cu altoirea copiilor

06 Feb 2015   •   17:06
Bataia e rupta din Rai! Papa Francisc este de acord cu altoirea copiilor

In timpul audientei sale saptamanale, Papa Francisc a continuat sa ne dezvaluie latura sa umana, simpla si directa, prin care a cucerit simpatia intregului mapamond.
Referindu-se la calitatile pe care ar trebui sa le aiba un parinte, Papa Francisc a declarat ca un bun tata este ingaduitor, intelegator, dar si ferm, capabil sa corecteze abaterile copiilor sai, chiar altoindu-i.

Papa Francisc a dat exemplul unui tata care i-a marturisit ca isi mai pedepseste copiii lovindu-i, dar ca niciodata nu o face peste fata, pentru a nu-i umili.
“Ce frumos! Acest parinte a demonstrat ca are simtul demnitatii. Trebuia sa pedepseasca, o face, pentru ca pedeapsa este justificata, si merg impreuna, parinte si copii, mai departe”, a comentat Papa Francisc.

Dupa ce vorbele Papei au ajuns sa fie criticate de organizatiile pentru protectia copilului, un purtator de cuvant al Vaticanului a explicat ca Papa Francisc nu s-a referit, sub nicio forma, la acte de violenta sau cruzime indreptate impotriva copiilor, ci la faptul ajutorul de care are nevoie un copil sa se maturizeze.
”Cine nu a fost disciplinat de parinti, atunci cand era mic? Priviti-l Papa Francisc cum se comporta in preajma copiilor si lasati gesturile sa vorbeasca”, a spus purtatorul de cuvant.

Vaticanul a fost criticat de ONU, anul trecut, dupa ce o comise a organizatiei a emis un raport in care se mentioneaza ca pedeapsa fizica este o metoda larg raspandita in scolile catolice.

×