x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Beijingul dă startul unei noi runde de testări în masă anti-COVID

Beijingul dă startul unei noi runde de testări în masă anti-COVID

07 Mai 2022   •   20:30
Beijingul dă startul unei noi runde de testări în masă anti-COVID
Sursa foto: Hepta

Capitala Chinei, Beijing, a dat startul sâmbătă unei noi runde de teste în masă pentru COVID-19 și a închis mai multe rute de autobuz și stații de metrou, încercând să evite soarta Shanghaiului.

Restricțiile draconice din Shanghai au provocat frustrare în rândul celor 25 de milioane de locuitori și au declanșat proteste rare din cauza lipsei de acces la hrană și asistență medicală, precum și din cauza pierderii veniturilor.

Cazurile de COVID din Shanghai au scăzut timp de 8 zile consecutiv, iar orașul spune că epidemia este sub control eficient, ceea ce îi permite să închidă unele dintre spitalele improvizate pe care s-a grăbit să le construiască pe măsură ce numărul de cazuri a crescut. Dar autoritățile mai spun că o ameliorare completă este departe, transmite Reuters.

Numărul de infecții din Shanghai în afara zonelor aflate sub izolare - un indicator al posibilității ca orașul să se redeschidă în continuare - a scăzut vineri la 18, față de 23 cu o zi înainte. Numărul total de cazuri noi a scăzut ușor, ajungând la aproximativ 4.000, potrivit datelor publicate sâmbătă.

Shanghai construiește, de asemenea, mii de stații permanente de testare PCR, în linie cu alte orașe, în timp ce China încearcă să facă din testarea regulată o caracteristică a vieții de zi cu zi.

Politica COVID a Chinei este din ce în ce mai mult în dezacord cu o mare parte din restul lumii, unde guvernele au relaxat restricțiile sau au renunțat complet la ele, în încercarea de a "trăi cu COVID", chiar dacă infecțiile se răspândesc.

Însă liderii chinezi și-au reiterat săptămâna aceasta hotărârea de a lupta împotriva virusului și au amenințat cu acțiuni împotriva celor care critică măsurile lor stricte.

În afară de Shanghai, zeci de orașe au impus închideri totale sau parțiale, relaxând și înăsprind restricțiile în diferite momente.

Beijingul se străduiește să evite o explozie a cazurilor precum cel din Shanghai, efectuând teste în masă, interzicând servitul mesei în restaurante în mai multe districte și închizând peste 60 de stații de metrou, aproximativ 15% din rețea.

Sâmbătă, Beijingul a dat startul primei din cele 3 noi runde de teste zilnice în cel mai mare district al său, Chaoyang, unde se află ambasade și birouri mari, și a declarat că locuitorii din alte zone în care au fost raportate cazuri trebuie să facă teste în weekend.

Orașul a raportat 45 de noi cazuri simptomatice de COVID-19 pentru data de 6 mai, în scădere de la 55 de cazuri cu o zi înainte. Acesta a înregistrat 8 cazuri asimptomatice, pe care China le numără separat, față de 17 cu o zi mai devreme.

(sursa: Mediafax)

×