x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Belgia, raiul şoferilor noştri

Belgia, raiul şoferilor noştri

de Sînziana Stancu    |    15 Mar 2010   •   00:00

Pentru şoferii români şi bulgari Belgia este mană cerească în materie de infracţiuni şi contravenţii rutiere, deoarece ei pot scăpa nepedepsiţi.

Dar asta nu din mărinimia autorităţilor belgiene, ci din cauza lipsei accesului poliţiştilor la baza de date cu permisele de conducere ale şoferilor din aceste ţări est-europene care încalcă legislaţia rutieră în Belgia, explică secretarul de stat belgian pentru Mobilitate, Etienne Schouppe, ale cărui declaraţii date în cotidianul Gazet van Antwerpen au fost preluate de publicaţia bulgară Sofia Echo.

România şi Bulgaria, dar şi Ungaria şi Polonia nu au semnat nici până acum Convenţia Prum, numită şi "Schengen III", care permite şi simplifică schimbul de date, inclusiv de baze de date cu înregistrarea vehiculelor, între Belgia şi aceste ţări. De aceea, şoferii provenind din aceste state nu pot primi amenzi rutiere pentru încălcarea regulilor de circulaţie comise în Belgia. "Acest lucru trebuie corectat cât mai curând posibil", a mai declarat Schouppe.

×
Subiecte în articol: externe