x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu, întâlnire cu Blinken: Hamas este „inamicul civilizației” și „va fi zdrobit”

Netanyahu, întâlnire cu Blinken: Hamas este „inamicul civilizației” și „va fi zdrobit”

de Redacția Jurnalul    |    12 Oct 2023   •   17:52
Netanyahu, întâlnire cu Blinken: Hamas este „inamicul civilizației” și „va fi zdrobit”
Sursa foto: Hepta

Benjamin Netanyahu a afirmat, joi, într-o conferință de presă comună cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, că Hamas ar trebui tratat „exact așa cum a fost tratat ISIS”. Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, declară că Statele Unite vor susține întotdeauna Israel, conform SkyNews.

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a primit vizita secretarului american de stat, Antony Blinken, iar cei doi au susținut o conferință comună de presă unde SUA și-a arătat susținerea față de Israel.

Netanyahu susține că gruparea Hamas este „inamicul civilizației” și că „este mai rău decât ISIS” și că așa trebuie tratat. Premierul a mai spus că va fi învins de către forțele armate israeliene și mulțumește sprijinului primit de la Washington.

Antony Blinken, secretar de stat ale Statelor Unite ale Americii, a prezentat susținerea pe care SUA o are față de Israel și că Israelul nu va fi niciodată singur.

„Mesajul pe care îl aduc Israelului este următorul: S-ar putea să fiți suficient de puternici pentru a vă apăra singuri, dar atâta timp cât America există, nu va trebui niciodată să o faceți”, a declarat Blinken.

Secretarul de stat a susținut și că în acest conflict trebuie protejați civilii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: benjamin netanyahu antony blinken