x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi militează pentru adopţia câinilor vagabonzi

Berlusconi militează pentru adopţia câinilor vagabonzi

de Agerpres    |    30 Mar 2014   •   17:11

Aflat mereu în căutarea unor mijloace pentru a-şi repara imaginea serios afectată de scandalurile în care a fost implicat, fostul premier italian Silvio Berlusconi s-a lansat într-o cruciadă pentru salvarea prin adopţie a sutelor de mii de câini şi de pisici vagaboande din Italia, conform AFP.

'Trebuie să găsim câte o familie pentru miile de câini ai străzii şi pentru pisicile abandonate', a declarat miliardarul într-un apel telefonic către unul dintre noile sale cluburi de susţinători, 'Forza Silvio', din Roma, organizaţii care susţin şi partidul său de centru-dreapta, Forza Italia, dur afectat de prăbuşirea politică a fostului premier.

Conform unui sondaj realizat de institutul de studii sociale Ixe pentru televiziunea Rai 3, partidul Forza Italia se află pe locul trei în preferinţele electoratului italian, după Partidul Democrat (centru stânga) şi mişcarea Cinci Stele (M5S).

Magnatul de presă în vârstă de 77 de ani, care a fost demis din Senat în urma unei condamnări pentru fraudă fiscală, a citat-o pe Maica Tereza în apărarea animalelor fără stăpân: 'Dacă le iubim aşa cum ar trebui, vom fi mai aproape de Dumnezeu'.

Prin această campanie de susţinere a adopţiilor Berlusconi speră că 'peste 10 milioane de italieni care deţin deja un câine sau o pisică vor începe să ne privească cu bunăvoinţă, ceea ce-i va ajuta pe moderaţi să devină o forţă politică importantă, o majoritate'. În plus, adopţiile vor duce la economisirea a 260 de milioane de euro pe an, bani care se îndreaptă spre adăposturile pentru animale.

Aceasta nu este prima ocazie în care fostul premier italian apelează la animale pentru a-şi reşapa imaginea. Dudu, un terrier maltez alb aparţinând tinerei iubite a lui Berlusconi, Francesca Pascale, 28 de ani, dispune de propriul său cont de Facebook pe care este promovat partidul Forza Italia.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi