x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi poate deveni primul şef de guvern declarat prădător al libertăţii presei

Berlusconi poate deveni primul şef de guvern declarat prădător al libertăţii presei

03 Oct 2009   •   00:00

Silvio Berlusconi este pe cale să figureze pe "Lista prădătorilor libertăţii presei", ceea ce ar reprezenta o "premieră pentru un şef de guvern european", afirma vineri seara, la Roma, secretarul general al organizaţiei Reporteri fără Frontiere /RFF/, Jean-François Julliard, citat de AFP.



Premierul italian se află "la porţile listei prădătorilor libertăţii presei, stabilită de organizaţia noastră", a indicat Jean-François Julliard, într-o conferinţă de presă organizată înaintea unei reuniuni privind libertatea presei, în Italia. "Dacă nu îşi încetează atacurile împotriva presei naţionale şi internaţionale, el va fi o premieră pentru un şef de guvern european", a adăugat sursa citată.

Printre atingerile aduse de pemierul Berlusconii libertăţii presei, Julliard a citat "plângerile depuse" de preşedintele Consiliului de Miniştri italian împotriva ziariştilor din Italia, Franţa şi Spania, precum şi "presiunile necontenite pe care acesta le exercită asupra televiziunii publice" italiene.

Mai grav, în opinia secretarului general al RFF, este că Berlusconi a recomandat boicotarea publicităţii în unele ziare. "Avem informaţii privind cazuri similare doar în Belarus şi în Zimbabwe", a conchis Jean-François Julliard .

Şeful guvernului italian este implicat într-o serie de scandaluri sexuale, relatate pe larg de presa naţională şi internaţională. Considerându-se defăimat, Silvio Berlusconi a anunţat că va acţiona în justiţie mai multe ziare şi îi acuză constant pe ziarişti că îl "tăvălesc în noroi", în scopuri politice.

×
Subiecte în articol: externe