x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Beţivii şi Pecica, în presa străină

Beţivii şi Pecica, în presa străină

de Carmen Plesa    |    10 Mar 2010   •   00:00

Publicaţii britanice, franceze, italiene, ruse, norvegiene şi chiar braziliene şi-au delectat ieri cititorii cu ştirea despre un nou semn de circulaţie: cel de la Pecica, prin care şoferii sunt avertizaţi de prezenţa pietonilor turmentaţi. Numai că autorităţile din Arad au decis să dea jos indicatoarele deoarece nu respectă condiţiile legale şi să le înlocuiască cu semnul "Alte pericole".

UK Express le-a explicat cititorilor că semnul de circulaţie de la Pecica "reprezintă o imagine cu un chefliu în genunchi, ţinând în mână o sticlă". "Atenţie beţivi!", a scris şi agenţia de presă italiană Adnkronos, vorbind despre semnul apărut într-un "oraş român de frontieră, unde au fost numeroase incidente în care au fost implicate persoane în stare de ebrietate". "Semn rutier care avertizează despre prezenţa beţivilor", au scris olandezii de la Depers, preluând informaţia oferită de agenţia Ananova.

Şi norvegienii de la Fćdrelandsvennen au aflat de un "nou semn rutier, care anunţă prezenţa chefliilor". "Nu căutaţi acest semn în Codul rutier, chiar dacă individul schiţat în el a ajuns în şanţ", notează şi site-ul auto francez Caradisiac. Ştirea a ajuns şi în Brazilia, unde R7 a scris despre şoferii români avertizaţi de prezenţa beţivilor pe drumuri.

×
Subiecte în articol: externe