x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden autorizează din nou foraje petroliere în Golful Mexic

Biden autorizează din nou foraje petroliere în Golful Mexic

de Redacția Jurnalul    |    29 Sep 2023   •   22:15
Biden autorizează din nou foraje petroliere în Golful Mexic
Sursa foto: hepta

Administraţia americană a lui Joe Biden a anunţat vineri viitoarea eliberare a unor licenţe pentru exploatarea de petrol şi gaze în Golful Mexic, spre nemulţumirea organizaţiilor de mediu, relatează AFP.

Preşedintele democrat îşi încalcă astfel, încă o dată, promisiunea din campanie de a nu permite noi foraje de combustibili fosili pe terenuri federale.

Decizia anunţată vineri este, de asemenea, puternic criticată de industria hidrocarburilor, deoarece se referă la un număr mai mic de foraje decât a fost planificat sub preşedintele Donald Trump.

Autorizaţia include posibila eliberare de permise pentru trei zone de foraj, "cel mai mic" număr din istorie, conform administraţiei Biden.

Conform Departamentului de Interne, care gestionează terenurile federale, statul este obligat prin lege să deschidă licenţele de exploatare de hidrocarburi pentru a permite mai multe proiecte eoliene.

"Administraţia Biden-Harris se angajează să construiască un viitor energetic curat care să asigure independenţa energetică a Americii", a declarat secretarul de interne, Deb Haaland.

La începutul acestui an, administraţia Biden a interzis toate noile exploatări de petrol şi gaze într-o zonă uriaşă din nordul Alaskăi, ca răspuns la "criza climatică", la cinci luni după ce a aprobat totuşi un proiect de hidrocarburi în acelaşi stat, aproape de Arctica.

×
Subiecte în articol: Joe Biden foraje petroliere