x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul naufragiului din Marea Neagră a crescut la 14 morţi

Bilanţul naufragiului din Marea Neagră a crescut la 14 morţi

18 Oct 2015   •   15:22
Bilanţul naufragiului din Marea Neagră a crescut la 14 morţi
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Două noi trupuri neînsufleţite au fost găsite duminică după naufragiul unei nave cu pasageri în Marea Neagră, în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, bilanţul ridicându-se astfel de la 14 morţi, a anunţat poliţia ucraineană.

"Cele două persoane care erau date dispărute au fost găsite moarte", a precizat pentru AFP poliţia din regiunea Odesa.

În total, 36 de persoane se aflau la bordul navei Ivolga, dintre care trei membri ai echipajului, când aceasta s-a răsturnat sâmbătă după-amiază nu departe de coastă, în apropiere de satul Zatoka, situat la circa 50 de km de Odesa.

Precedentul bilanţ era de 12 morţi, 23 de persoane salvate şi o persoană dispărută.

Însă Serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă, precum şi guvernatorul regiunii, fostul preşedinte georgian reformator Mihail Saakaşvili, l-au revizut apoi, anunţând 22 de persoane salvate şi două dispărute.

Mai multe cauze sunt luate în considerare pentru a explica această dramă, în special o furtună puternică, dar şi faptul că nava era supraîncărcată şi nu dispunea de veste de salvare.

Potrivit Ministerului Infrastructurii, nava putea transporta cel mult 12 pasageri şi trei membri ai echipajului. La bord se aflau însă 36 de persoane.

"Cred că putem spune că (accidentul) este consecinţa directă a unei neglijenţe totale şi a unei atitudini absolut criminale din partea echipajului navei şi a serviciilor însărcinate să împiedice apariţia unor astfel de lucruri", a declarat Mihail Saakaşvili, într-o conferinţă de presă.

Căpitanul navei a fost deja arestat, a anunţat David Sakvarelidzé, procurorul regiunii Odesa.

A fost deschisă de asemenea o anchetă privind încălcarea regulilor de securitate.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a făcut de asemenea apel la crearea unei comisii speciale de anchetă privind circumstanţele accidentului.

Duminică a fost decretată zi de doliu naţional în regiunea Odesa. Preşedintele Petro Poroşenko a transmis pe contul său de Twitter condoleanţe apropiaţilor victimelor.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: naufragiu marea neagră ucraina doliu odessa