x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biserici de vânzare

Biserici de vânzare

06 Oct 2009   •   00:00

Se întâmplă în Olanda şi este cât se poate de adevărat. Potrivit ziarului austriac Die Presse, citat de Agerpres, olandezii vând "în stil mare" bisericile şi le transformă în discoteci sau moschei.



De contracte se ocupă o firmă specializată, condusă de o femeie în vârstă de 60 de ani, considerată o mamă modernă şi o femeie de afaceri de succes. Mickey Bosschert, şefa firmei Reliplan, se laudă că a vândut deja "900 de biserici", care au fost transformate ulterior în spaţii de locuit sau supermarketuri şi trei dintre ele "au devenit" moschei. Bosschert i-a povestit ziaristului de la Die Presse că cele mai mari bătăi de cap le-a avut cu vânzarea fostei biserici Ichutuskerk din Zwijndrecht.

Impedimentul afaceristei a fost că "90% din spaţiul bisericii era reprezentat de un acoperiş piramidal, care nu trebuia modificat". Prin urmare, biserica a fost transformată în 2001 într-o creşă, frumos decorată cu flamingo, cu peştişori zburători şi cu palmieri din plastic. "Vânzarea de biserici este în plin avânt, iar în următorii ani doar în Olanda vor exista 2.000 de biserici disponibile, aşa că nici urmă de recesiune, pentru că merge bine în acest domeniu", a explicat Bosschert. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: externe