x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bolsonaro liberalizează armele

Bolsonaro liberalizează armele

31 Oct 2018   •   12:30
Bolsonaro liberalizează armele

Preşedintele ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, s-a declarat decis să modifice legea privind portul de armă, una dintre temele sale principale de campanie, şi să-i propună funcţia de ministrul al Justiţiei judecătorului Sergio Moro, simbol al luptei anticorupţie în ţara sa, transmite AFP.

În primul interviu după victoria clară la prezidenţiale, acordat luni mai multor posturi de televiziune, Bolsonaro s-a referit la soluţia sa cea mai radicală pentru a lupta împotriva violenţei, şi anume liberalizarea portului de arme. Violenţa face din Brazilia, unde anul trecut au avut loc aproape 67.000 de omoruri - dintre care 70% cu arme de foc -, una dintre ţările cele mai periculoase şi a fost, alături de corupţie, una din principalele îngrijorări ale celor 57 milioane de alegători care au ales să voteze pentru Bolsonaro. „Accesul la portul armelor trebuie înlesnit (...) Este o necesitate, din cauza violenţei care loveşte Brazilia. Suntem în război”, a declarat în interviu Jair Bolsonaro, fost căpitan în armată. „Vom schimba legea. Trebuie coborâtă vârsta minimă (pentru portul de armă) de la 25 la 21 de ani. Nu putem ridica bariere care să-i împiedice pe oameni să aibă o armă la ei acasă ca să-şi apere familia”, a spus el, afirmând că dreptul de a purta armă ar trebui să se extindă şi în afara domiciliului.

Anul trecut, în Brazilia au fost comise aproximativ 67.000 de omoruri, dintre care 70% cu arme de foc. De altfel, Brazilia este considerată una dintre cele mai periculoase țări din lume.

 

 

×
Subiecte în articol: jair bolsonaro