x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson: Acțiunile barbare ale lui Putin pun la încercare întreaga umanitate

Boris Johnson: Acțiunile barbare ale lui Putin pun la încercare întreaga umanitate

13 Mar 2022   •   21:28
Boris Johnson: Acțiunile barbare ale lui Putin pun la încercare întreaga umanitate

Premierul britanic Boris Johnson a vorbit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Johnson a spus că „acțiunile barbare” ale lui Putin pun la încercare nu doar Ucraina, ci întreaga umanitate.

 

Un purtător de cuvânt al premierului a declarat că Boris Johnson l-a lăudat pe președintele Volodimir Zelenski, dar și poporul ucrainean pentru „tăria de caracter”.

„Prim-ministrul a spus că acțiunile barbare ale lui Putin pun la încercare nu doar Ucraina, ci întreaga umanitate. Cei doi lideri au condamnat asasinarea lui Brent Reynaud și a nenumăraților ucraineni nevinovați, precum și răpirea primarilor din Dniprorudne și Melitopol”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de Sky News.

Boris Johnson a subliniat sprijinul pe care Marea Britanie continuă să îl ofere Ucrainei. El a declarat că Regatul Unit va continua să urmărească mai multe opțiuni pentru a consolida autoapărarea Ucrainei.

„Prim-ministrul a spus că Marea Britanie va continua să sprijine Ucraina în toate eforturile sale de a pune capăt acestui conflict dezastruos”, potrivit purtătorului de cuvânt.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Boris Johnson