x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson anunţă asistenţă suplimentară de peste 350 de milioane de euro pentru Ucraina

Boris Johnson anunţă asistenţă suplimentară de peste 350 de milioane de euro pentru Ucraina

03 Mai 2022   •   19:00
Boris Johnson anunţă asistenţă suplimentară de peste 350 de milioane de euro pentru Ucraina

Marea Britanie va oferi Ucrainei asistenţă suplimentară în valoare de 300 de milioane de lire sterline (356 de milioane de euro), a declarat premierul Boris Johnson în discursul rostit marţi, prin videoconferinţă, în Parlamentul de la Kiev.

"Pot anunţa astăzi din partea Guvernului britanic un nou plan de susţinere în valoare totală de 300 de milioane de lire (356 de milioane de euro), inclusiv radare pentru a depista sistemele de artilerie care vă bombardează oraşele, drone de mare capacitate pentru aprovizionarea trupelor şi mii de dispozitive de vedere nocturnă", a afirmat Boris Johnson, citat de Sky News.

"Vom continua să aprovizionăm Ucraina, alături de alţi prieteni, cu armament, fonduri şi asistenţă umanitară, până când vom atinge obiectivul pe termen lung, care trebuie să fie consolidarea apărării Ucrainei astfel încât nimeni să nu mai îndrăznească să o mai atace vreodată", a precizat Boris Johnson.

Premierul britanic a declarat că, în cadrul planului de asistenţă, vor fi livrate în următoarele săptămâni rachete anti-navă Brimstone şi sisteme antiaeriene Stormer.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Boris Johnson